Despre Navisworks

Programul este destinat pentru proiectele clădirilor civile sau industriale.
Deci, ce este Navisworks?

Să aruncăm o privire asupra modului în care Naviworks este util în faza de proiectare . În această etapă specialişti din diferite discipline (arhitecţi, ingineri structurişti, ingineri instalaţii, etc.) pot lucra de la distanţă sau folosesc solutii software diferite, lucru care face dificilă punerea cap la cap a diferitelor fişiere.
Navisworks dă posibilitatea de a combina informaţiile CAD 3D din diferitele surse şi de a le aduce într-un spaţiu unic de lucru. Rezultatul este o vedere a întregului proiect, lucru ce ajută la adoptarea corectă a soluţiilor de proiectare, sporirea acurateţii proiectului, o planificare mai performantă. Poate fi produs un singur fişier ce conţine toate informaţiile şi trimis către client. Folosind acest fişier, poţi explora întregul model integrat, folosind uneltele avansate de care programul dispune, creând o navigare realistică, în timp real a modelului.

Navisworks are deasemenea opţiuni avansate de vizualizare cu ajutorul cărora se pot produce animaţii 3D şi randări pentru a fi furnizate către clienţi. Utilizatorul poate configura setările randărilor cum ar fi materialele, luminile, imagini de fundal etc. Există mai mult de 1000 de materiale incluse sau pot fi adăugate scenarii din lumea reală, pentru a se crea imagini fotorealistice precise.

O unealtă importantă a programului este detectarea eventualelor probleme. Aceasta poate fi un atu important în faza de proiectare, având cel mai mare potenţial în detectarea coliziunilor înainte de a începe faza de execuţie. Se pot anticipa şi evita potenţialele probleme înainte de execuţie, evitându-se astfel întârzierile sau refacerea lucrărilor. Pentru eficienţă există opţiuni ce conduc la detectarea conflictelor doar pentru elemente precise ale întregului model, definite de utilizator. Rapoartele testelor, ce conţin comentarii şi capturi de ecran cu problemele apărute, pot fi salvate şi exportate pentru a fi comunicate mai departe proiectanţilor.

Cu Navisworks se poate crea o simulare 4D a graficului de execuţie al unei construcţii, pentru a se examina în timp real etapele de execuţie, activităţile de pe şantier şi pentru a se evita astfel întârzierile sau eventualele erori ale planificării execuţiei.
Cu ajutorul uneltelor simulării 4D a graficului de execuţie de care dispune Navisworks, se pot expune amănunţit secvenţe de demolare sau construire făcându-se legaturi între elemente geometrice ale modelului şi ore şi date precise. Acestea pot fi importante din diferite surse sau programe.

În elaborarea unui proiect la care lucrează specialişti din diferite discipline, nu se poate ştii exact ce aplicaţii CAD se vor folosi. De aceea, Navisworks dă posibilitatea de a folosi orice combinaţie a fişierelor cu formatele suportate, indiferent de disciplină, pentru a se putea crea un singul model de proiectare. Printre programele CAD din care Navisworks poate importa datele amintim: AutoCad, Revit, MAX and Viz, Inventor sau ArchiCad. Deasemenea se pot folosi formate precum HTM, DXF, IFC STEP sau IGES.

Reclame

Despre Cristina Bucur
Specialist în vânzări de soluţii software specializate în proiectarea de rezistenţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: