ASD-Reinforcement, metodă eficientă pentru detaliere

Vorba unui coleg care remarca faptul că „De când folosesc ASD-ul parcă nici nu mai ştiu să detaliez în Autocad clasic!” mi-a rămas în minte şi de aceea vreau să vă prezint motivele pentru care consider că acest soft este în continuare cel mai bun, stabil şi eficient pentru detalierea elementelor de beton armat.
Spun pentru că au apărut programe de detaliere 3D – Tekla, Nemetschek, Revit, poate şi altele – dar din ce am testat şi din informaţiile pe care le-am găsit aceste softuri au anumite particularităţi în modelare şi sunt greoaie în ceea ce priveşte modul de detaliere după standardele româneşti. Astfel, în AutoCAD Structural Detailing – Reinforcement poate fi uşor creat un template adecvat stilurilor româneşti de detaliere şi permite realizarea de planuri exact ca cele învăţate în facultăţile de construcţii din România.

Un alt avantaj al ASD este acela că este integrat în platforma Autocad şi acceptă comenzile generale de Autocad cunoscute de mai toţi inginerii, lucru care îl face uşor de asimilat. De multe ori, inginerii sunt destul de conservatori şi nu sunt deschişi să înveţe un alt program cu alte moduri de lucru, pentru că preferă ca în timpul pe care l-ar pierde cu studierea unui program nou să continue lucrul cu ceea ce dispun şi cunosc.
Modul de integrare al AutoCAD Structural Detailing – Reinforcement în AutoCAD este de tip add-on, adăugând butoanele sale specifice detalierii alături de cele standard.
ASD-Reinforcement permite realizarea de cofraje şi armarea unor elemente tipice de beton armat (grinzi, stâlpi, fundaţii, scări, piloţi) prin folosirea unor tool-uri/unelte simple şi uşor de parcurs.
Cu un stil de lucru îngrijit, ordonat, ASD-ul reprezintă o modalitate eficientă de realizare a proiectelor de detaliere.

Reclame

Despre Cristina Bucur
Specialist în vânzări de soluţii software specializate în proiectarea de rezistenţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: