Altiscad Intellishape – biaxial bending with axial force

Cu riscul de a mă repeta, postez aici unul din cele mai noi texte descriptive referitoare la programul de analiza neliniară Altiscad Intellishape.

Altiscad Intellishape ® este un program de calcul ce se axează pe calculul în cazul încovoierii biaxiale cu forţă axială, dezvolatat pentru a proiecta şi verifica orice secţiune transversală. Programul dispune de analiza plastică a secţiunii transversale luând în considerare legile constitutive ale materialelor în ipoteza lui Bernoulli. Aplicaţia satisface nevoile analizei neliniare a structurilor din beton armat la fel de bine ca nevoile proiectării practice. Acesta permite utilizatorului să proiecteze stâlpi din beton armat, zvelt, armaţi nesimetric, acţionaţi de forţe axiale cu momente încovoietoare, atât pentru betoane cu rezistenţă normală, cât şi pentru betoane de înaltă rezistenţă.

Altiscad Intellishape permite stâlpilor zvelţi din beton armat şi pereţilor structurali să fie verificaţi şi dimensionaţi cu foarte mare acurateţe pentru practica inginerească. Programul permite proiectarea şi verificarea capacităţii capabile (încovoiere biaxială) a oricărei geometrii (o secţiune transversală arbitrară). Materialele pentru definirea elementelor sunt beton, beton armat, materiale compozite, zidărie şi pe lângă acestea utilizatorul poate defini si introduce caracteristicile oricărui alt material.

Acurateţea şi rapiditatea algoritmului de calcul folosit în integrarea calculelor sunt unele din principalele avantaje ale programului Altiscad Intellishape. Metoda este propusă pentru studierea mecanismului de rupere ale secţiunilor oarecare de beton armat. În plus, în afară de folosirea aplicaţiei în cazurile clasice de armare a secţiunilor cu bare longitudinale, metoda poate fi utilizată şi pentru calculul unor secţiuni de beton armat care urmează a fi întărite (“cămăşuite). Se pretează deasemenea şi asupra elementelor cu secţiuni mixte (oţel şi beton). Programul este de asemenea capabil pentru proiectarea elementelor din zidărie, în special pentru reabilitarea structurilor cu posibilitatea întăririi zidurilor.

Altiscad Intellishape ® este un program de sine stătător ce cooperează cu soft-urile de analiză strcturală ale Autodesk: Robot Structural Analysis (Robot Millennium) şi Revit Structure. Integrarea între aceste programe este un alt avantaj important al acestui concept. Procedura iterativă se datorează atât extensiilor Revit, produse de Autodesk, cât şi Extensiei Altiscad Intellishape. Pasul final îl reprezintă integrarea Revit Structure cu Autocad Structural Detailing pentru definirea planşelor finale.

Altiscad Intellishape ® este un program absolut necesar pentru realizarea unei analize în domeniul plastic al pereţilor structurali din beton armat, al stâlpilor din beton armat sau ale oricăror secţiuni transversale supuse unei încovoieri biaxiale cu forţe axiale. În cazul proiectării antiseisimice o asemenea verificare este pe cât de neceasară, pe atât de greu de realizat fără aportul unui asemenea program. Rezultatele sunt afişate în mod grafic şi de asemenea sub formă de tabele.

Mai multe detalii găsiţi pe siteul oficial Altiscad Software.

Reclame

Despre Gheorghe IONICA
Optimiztic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: