AutoCAD Structural Detailing 2009

Marea parte a inginerilor structuristi, daca nu chiar toti, sunt familiarizati cu vechiul program AutoCAD oferit de cei de la Autodesk. In paralel si dependente de primul program amintit, Rcad-urile au fost o madalitate de inlesnire a detalierii. Rcad Otel, Rcad Beton si Rcad Formwork au fost dezvoltate de Robobat pe parcursul existentei sale ca firma independenta. Odata cu achizitionarea firmei poloneze de catre gigantul Autodesk inevitabila contopire a produselor s-a produs.

Avem de a face cu AutoCAD Structural Detailing 2009, o versiune a AutoCAD-ului special creat pentru ingineria structurala.

Modulul STEEL permite crearea rapida si generarea eficienta a documentatiei tehnice pentru structurile metalice, incluzand desene finale si cantitati de materiale. Modulul FORMWORK faciliteaza crearea unor modele dinamice si a unor planuri de cofraj necesare structurilor din beton. Modulul REINFORCEMENT automatizeaza definirea si genrearea barelor de armatura pentru toate tipurile de elemente. Toate cele trei module sunt perfect completate de optiunile prezente in programul de baza AutoCAD.

Suita se regaseste, alaturi de Revit Structure in pachetul complet denumit AutoCAD Revit Structure Suite 2009. Legatura dintre Structural Detailing si Revit Structure este evidentiata prin intermediul BIM (Building Informational Modeling), si va servi drept un aspect important al articolelor noastre viitoare.

(ing. Daniel Mocanu)

Reclame

Despre Gheorghe IONICA
Optimiztic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: